Kilpailun säännöt

OSALLISTUMISOIKEUS

OnGolf & Golf Center Tour on avoin parikiertue kaikille 18 vuotta täyttäneille mies- ja naisamatööreille. 

Osakilpailuja on seitsemäntoista (17) kappaletta. Pelaaja voi osallistua saman tai eri parin kanssa niin moneen osakilpailuun kuin haluaa.

PELIMUOTO

Kilpailu pelataan tasoituksellisena scramblenä. Joukkueen muodostaa kaksi pelaajaa, naispari, miespari tai sekapari. Joukkueen tasoitus on 1/4 parin yhteenlasketuista tasoituksista.

Joukkueen tasoitus muodostuu seuraavasti. Molempien pelaajien tarkka tasoitus muutetaan kentän mukaiseksi slopetasoitukseksi ja nämä saadut slopetasoitukset lasketaan yhteen ja jaetaan neljällä. Jäävä luku pyöristetään normaalien pyöristyssääntöjen mukaan. Tämä jää joukkueen pelitasoitukseksi. 
HUOM! Joukkueen maksimitasoitus on kuitenkin enintään joukkueen pienemmän tasoituksen omaavan pelaajan slopetasoitus. 

Miehet pelaavat keltaisilta ja naiset punaisilta tiiauspaikoilta.

Scramble:

1. Joukkueen kumpikin pelaaja avaa tiiltä. Joukkue saa päättää lyöntijärjestyksen; myös silloin kun pelaajat pelaavat eri tiipaikoilta.

2. Joukkue valitsee pelattavan pallon
· pallon paikka on merkittävä (esim. hieman sivulle)
· lyöntijärjestys on vapaa
· toinen pelaaja asettaa muualla kuin viheriöllä oman pallonsa max. 15 cm päähän pelatun pallon paikasta, muttei lähemmäksi lippua. Viheriöllä pallo asetetaan samaan paikkaan
· näin jatketaan reikään asti

3. Pallo asetetaan aina (väylällä, raffissa, esteissä, viheriöllä).

4. Pelaaja voi pelata lyhyen (n. gripin mitta) putin reikään, vaikka joukkueen toinen pelaaja ei olisi vielä lyönyt omaa lyöntiänsä. Tämän jälkeen joukkueen toinen pelaaja pelaa palloansa normaalisti. Parempi tulos jää voimaan. (Tämän menettelyn tavoitteena on pelin nopeuttaminen).

5. Joukkueen pelaajat saavat yhdessä katsoa pelilinjoja, sekä ennen lyöntiä että sen aikana. Sääntö koskee kaikkia lyöntejä.

6. Mikäli joukkue jatkaa hiekkaesteestä, ensimmäisen lyönnin jälkeen hiekkaesteen kunto palautetaan ennen lyöntiä vastaavaan kuntoon. Haravoinnin saa tehdä kuka tahansa joukkueen pelaajista.

ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuun otetaan mukaan kentästä riippuen 40-60 paria ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen OnGolf & Golf Center Tourille 2020 alkaa 17.4. klo 12:00. Ilmoittautuminen sulkeutuu osakilpailua edeltävänä perjantaina klo 9:00.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan vain OnGolf & Golf Center Tourin sivuilla, muita ilmoittautumisia ei valitettavasti huomioida!

Ilmoittautumiset tulee perua viimeistään kahta (2) päivää ennen kilpailua. Peruuttamattomasta kilpailupaikasta voi joutua maksamaan kilpailumaksun.

Kiertueen järjestäjällä on mahdollisuus varata max. 6 villiä korttia (3 paria) per osakilpailu. Jokaiseen osakilpailuun otetaan kuitenkin aina maksimimäärä pelaajia, eli mikäli villeille korteille ei löydy käyttöä järjestäjän taholta, jaetaan ne varasijoilla olijoille.

ARVONTA

Lähtöryhmät kiertueella arvotaan kutakin kilpailua edeltävänä perjantaina. Lähtöajat löytyvät yksi (1) päivää aiemmin kyseessä olevan kentän klubin ilmoitustaululta klo 12 alkaen ja ovat kysyttävissä caddiemasterilta. Lähtöajat löytyvät myös osoitteesta www.ongolftour.fi.

KILPAILUMAKSUT

Osallistumismaksu on 55-90 € / pelaaja sisältäen lounaan. 

PALKINNOT

Parikilpailun voittajat pääsevät OnGolf & Golf Center Tourin kustantamalle finaalimatkalle. Finaalimatka on henkilökohtainen ja yksi osakilpailuvoitto/kisaaja/2-vuotta (vuonna 2018 ja 2019 finaalipaikan voittaneet pelaajat, eivät voi vastaanottaa finaalipaikkaa 2020 Tourin osakilpailuista). Rajoitus koskee koko joukkuetta, eli vaikka toinen pelaaja ei olisikaan karenssin alainen, ei hän voi ottaa vastaan 1 palkintoa. Huom! Karenssin alaiset pelaajat voivat kuitenkin päästä finaalimatkalle Mercedes EQ Cupin kautta.

Parikilpailun parit 2.-6. palkitaan tuotepalkinnoilla. Kahden viime vuoden aikana finaalimatkan voittaneet voivat voittaa palkintoja sijoilla 2.-6. sekä voivat saavuttaa paikan finaalimatkalle Mercedes EQ Cupin kautta.  

Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden palkintojen uudelleen järjestelyyn. Tällaisia syitä ovat mm. pelaajien diskaus, virheellinen tulostenlaskenta klubin toimesta tms. syy, joka on aiheuttanut väärän järjestyksen tulosluettelossa. Tulokset ovat virallisia viisi päivää kilpailun päättymisen jälkeen. 

Palkinnot jaetaan vain palkintojenjakotilaisuudessa paikalla olevien pelaajien kesken joilla on voimassa oleva EGA-tasoitus. Jos, palkittavan joukkueen kummatkaan pelaajat eivät ole paikalla, siirtyy palkinto seuraavalla sijalla olevalle joukkueelle, joka on paikalla.

HUOM! Sama henkilö tai heidän edustama joukkue ei voi voittaa kahta pääpalkintoa samana tai kahtena seuraavana vuotena. (eli vuonna 2018 ja 2019 osakilpailun voittaneet ovat karenssin alaisia vuonna 2020). Karenssin alaiset pelaajat voivat kuitenkin päästä finaalimatkalle Mercedes EQ Cupin kautta.

TULOSKORTIT JA TASATULOSTILANNE

Tuloskortit palautetaan välittömästi kentän caddiemastereille tai muuhun kentän osoittamaan paikkaan tietojen tarkastuksen jälkeen allekirjoitettuna. Tasatuloksessa pienemmän tasoituksen omaava joukkue voittaa. Mercedes EQ Cup tasapisteissä parempi sijoitus ratkaistaan pelaajien kesken parempien sijoitusten avulla (eniten 2. sijoja saavuttanut, eniten 3. sijoja saavuttanut pelaaja jne saa paremman sijoituksen).

EPÄSELVÄT TILANTEET

Niissä tilanteissa, joissa kilpailun säännöt eivät anna ratkaisua, tekee päätöksen kilpailun johtaja.

MYÖHÄSTYMINEN

Ryhmän kaikkien pelaajien on oltava pelivalmiina lähtöajan mukaan lyöntivuorosta riippumatta. Jos pelaaja myöhästyy 1-5min, tulee seurauksena 2 rangaistuslyöntiä, jos myöhästyminen on yli 5 min, suljetaan hänet kilpailusta.

HIDAS PELAAMINEN

Jos ryhmä on selkeästi muita ryhmiä hitaampi ja hidastelu ei johdu ohituksesta, joutuu ryhmä aikatarkkailuun. Mikäli ryhmän pelaaja käyttää lyöntiinsä tämän jälkeen aikaa enemmän kuin 40 sekuntia siitä, kun oli hänen vuoronsa pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 (tarpeeton viivyttely) mukaisesti.

Ensimmäinen rikkomus: Yksi lyönti. 
Toinen rikkomus: Kaksi lyöntiä. 
Kolmas rikkomus: Pelistä sulkeminen.

HARJOITTELU

Pelaaja ei saa harjoitella kilpailukentällä tai kokeilla kentän minkään viheriön pintaa ennen kierrosta kilpailupäivänä.

GOLFAUTON KÄYTTÖ

Kilpailuissa golfauton käyttö on sallittu lääkärintodistusta vastaan. Veteraani-iässä (M 65v N 60v) olevat pelaajat voivat käyttää autoa perustelluista syistä ilman lääkärintodistusta. Poikkeusluvan golfauton käyttöön voi myöntää seuran kilpailunjohtaja kilpailukohtaisesti.

PUHELIMEN JA ETÄISYYSMITTARIN KÄYTTÖ

Puhelimen käyttö on pääsääntöisesti kielletty. Tarkennetut ohjeet kilpailukohtaisesti pelattavan kentän paikallissäännöissä.

Etäisyysmittarin käyttö on sallittu (vain etäisyyttä mittaavat).

PAIKALLISSÄÄNNÖT

Kaikissa OnGolf & Golf Center Tourin 2020 järjestämissä kilpailuissa noudatetaan Suomen Golfliiton pysyviä ja pelattavan kentän omia paikallissääntöjä.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin säännöissä ja palkinnoissa. Järjestäjä pidättää myös oikeuden peruuttaa kilpailu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. 

YHTEISTYÖSSÄ
© Copyright 2019 OnGolf